Als je ‘s ochtends vroeg in de sportschool bent, neem je niet de rust om een oefening goed uit te voeren, maar ga je gehaast aan de slag. Immers: straks wachten er weer vele werktaken op je, die alleen jij kan uitvoeren. Tijdens het boodschappen doen loop jij met stevige tred door de winkel. Omdat je met je hoofd al bij die belangrijke vergadering van morgen bent, vergeet je de helft mee te nemen én loop je drie keer met je boodschappenkar tegen iemand op.
Niet klunzig, maar opgejaagd
Tijdens de avondmaaltijd, waarbij je maar een beetje moest improviseren door het zonet beschreven debacle, luister je maar half naar wat je partner en kinderen je vertellen. Jij bent meer gefocust op je telefoon: stel je voor dat er belangrijke berichten binnenkomen. Ook ongelukjes waarbij je koffie over je eigen blouse giet, of je auto ineens heel hard optrekt, omdat je met drie dingen tegelijk bezig bent, zijn jou tegenwoordig niet vreemd. Nee, jij bent niet onhandig; je voelt je opgejaagd!
Wat is een opgejaagd gevoel?
In tegenstelling tot drukte, die een keer ophoudt, zorgt een opgejaagd gevoel ervoor dat jij continu de druk voelt dat er nog van alles moet gebeuren. Je ervaart dit gevoel óók als dit in de praktijk eigenlijk wel meevalt met wat je allemaal moet doen:
- Je hebt moeite om je te concentreren. Zelfs als je bezig bent, heb je het idee dat er belangrijkere taken op je wachten. Hierdoor voel je je alleen nog maar meer onrustig en opgejaagd.
- Omdat je je zo opgejaagd voelt, heb jij grote moeite om stap voor stap je ‘to do’-lijst af te werken en daarna te relaxen en iets leuks te gaan doen. En als iemand jou suggereert om aan meditatie te doen, trek jij je wenkbrauwen op. Daar heb je toch helemaal geen tijd voor?
- Je voelt je altijd gespannen en gestrest. Dit komt doordat jouw zenuwstelsel al die tijd onder spanning staat. Waarschijnlijk heb jij het lange tijd erg druk gehad – drukkende deadlines op je werk, tegelijkertijd misschien ook nog een verhuizing of scheiding. De stress is uiteindelijk in je lichaam gaan vastzitten. Ook op momenten dat je eigenlijk achterover zou kunnen leunen, blijft het onrustige gevoel je maar lastigvallen.
‘In tegenstelling tot drukte, die een keer ophoudt,
zorgt een opgejaagd gevoel ervoor dat jij continu de druk voelt
dat er nog van alles moet gebeuren.’
En zo kom je er weer vanaf! – Tips voor thuis
Omdat het erg onprettig is om continu een opgejaagd gevoel te hebben, krijg je bij deze alvast een aantal tips om de rust weer een beetje te laten terugkeren in je leven:
- Op ‘stil’. Tip één is om vaker de meldingen van je smartphone uit te zetten, of hem in elk geval op ‘stil’ te zetten. Dit doe je wanneer je aan het werk bent, maar ook wanneer je bijvoorbeeld een boswandeling met je gezin maakt, aan het genieten bent van een film of ergens koffie gaat drinken. Geen mails, updates van vrienden (‘Ik ben nu op de sportschool!) of pushberichten die jou uit je focus halen.
- Plannen is alles. Planningen en agenda’s zijn niet voor niets uitgevonden. Soms lijkt het alsof je wordt bedolven onder de ‘to do’s’, waardoor je het overzicht kwijtraakt. Maar als je alles op een rijtje zet en voor jezelf een behapbare planning maakt van wanneer je welke taak afhandelt, zul je zien dat het vaak wel meevalt.
- Meteen aan de slag. Verder is het slim om de (soms routinematige) klussen die je binnen één of twee minuten kunt klaren, ook daadwerkelijk direct af te handelen. Een afspraak maken, het betalen van een rekening of een belangrijke mail versturen. Als je dit meteen doet, blijf je er niet meer mee in bezig in je hoofd.
Een duurzame oplossing
‘Om ervoor te zorgen dat de stress en onrust die zich in jouw lichaam heeft vastgezet blijvend te elimineren, is het aan te raden om voor de juiste behandeling en ondersteuning te zorgen. Grijp op tijd in en voorkom hiermee dat je op korte termijn niet overspannen raakt of met een burn-out te maken krijgt. Met de verschillende behandelingsmogelijkheden die ik aanbied in mijn praktijk, kan ik je daarbij helpen. Ik werk met Sensi-Therapie. Dit is een pakket aan zachte en effectieve behandelingstechnieken, waarbij het zelfgenezend vermogen van je lichaam een boost krijgt om de balans van lichaam en geest te herstellen. Zo ben jij misschien wel gebaat bij drukpuntmassage, waarbij de stress en onrust in je lijf middels lichte druk verminderd of zelfs opgelost worden. Om te beslissen welke behandelingstechnieken het meest geschikt zijn voor jou, maak ik eerst gebruik van de Biosensor. Met dit meetinstrument voer ik een bodycheck uit. Ook ga ik na of de behandeling misschien ondersteund moet worden met een aanpassing in je voeding of bepaalde orthomoleculaire middelen. Uiteindelijk komen we tot een behandelplan waarmee jij je weer binnen korte tijd beter gaat voelen.
Behandeltechnieken
De behandeltechnieken die onder andere mogelijk zijn:
- drukpuntmassage
- EFT
- Holistic Pulsing
- voedings- en allergiemeting
- edelstenentherapie
- bloesem- en edelsteenremedies
- orthomoleculaire therapie
- burn-outprotocol
- voetzoolreflex
Oók voor jou
Zorg ervoor dat je niet langer onderdoor gaat aan je opgejaagde gevoel. Met verschillende therapieën kan ik je helpen! Mijn praktijk is er voor iedereen die rondloopt met psychische of lichamelijke klachten. Voor jong en oud. Samen gaan we op zoek naar een oplossing, zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten.